MAELFAIT DE MUYNCK architecten is een jong architectenbureau in regio Brugge en is opgericht in 2020 door Tom Maelfait en Dries De Muynck.

Onze samenwerking begon na enkele jaren te hebben samengewerkt bij architecten Els Claessens en Tania Vandenbussche. We ontdekten er een gedeelde interesse voor het bouwen en legden er de basis voor onze ontwerpmethodiek. We deden er ruime ervaring op in het ontwerpen en bouwen voor zowel particuliere als professionele bouwheren.

Wij werken graag aan verschillende soorten opdrachten en op verschillende schaalniveaus: van kleine verbouwingen en uitbreidingen of de herinrichting van een interieur tot grondige totaalrenovaties en nieuwbouwprojecten.

Elk project start voor ons vanuit een ontwerpend onderzoek, waarbij we steeds het midden zoeken tussen de wensen van de bouwheer en het vooropgestelde bouwbudget.

We specialiseren ons graag in een doorgedreven projectbegeleiding van de eerste schets tot de oplevering van het bouwproject. Daarbij staan voor ons de kwaliteit van het project én de budgetbewaking op de eerste plaats.

Dries De Muynck - Tom Maelfait

Dries De Muynck is burgerlijk ingenieur - architect.

Hij studeerde aan de Universiteit van Gent aan de faculteit ingenieurswetenschappen: architectuur van 2010 tot 2016. Na zijn studies doorliep hij zijn stage bij ectv in Brussel en Gent, waar hij nog steeds deeltijds werkt als projectarchitect aan verschillende grotere (overheids)opdrachten.


Tom Maelfait is burgerlijk ingenieur - architect.

Hij studeerde aan de Universiteit van Gent aan de faculteit ingenieurswetenschappen: architectuur van 2008 tot 2013.

Na zijn studies liep hij stage bij Adins - Van Looveren architecten in Wondelgem en volmaakte zijn stage bij architecten Els Claessens en Tania Vandenbussche (ectv) in Brussel en Gent. Na zijn stage bleef hij werken bij ectv als projectarchitect aan verschillende grote en kleinere projecten binnen de herbestemming, renovatie als nieuwbouw.

Van 2019 tot 2020 werkte hij als projectarchitect bij noAarchitecten en Viérin architecten in Brugge.